اگر شما هم قصد تولید نرم افزار یا اپلیکیشن را دارید و نیازمند طراح رابط کاربری هستید، آباد با بهترین طراحی برای شما انواع نرم افزارهای موبایلی، تحت وب و رومیزی تولید خواهد کرد.
امروزه تمام افراد به صورتهای مختلفی با وب سایتها و اپلیکیشنها در ارتباط هستند، این سایتها از طریق رابط کاربری یا همان UI با کاربران در ارتباط هستند و اطلاعات به آنها میدهند یا اطلاعات آنها را دریافت میکنند و دستورات آنها را اجرا میکنند، به همین دلیل نیاز به استخدام طراح UX و UI روز به روز در حال افزایش است.
کلمه UI مخفف user interfrence و کلمه UX مخفف user experience است. این دو مفهومی کاملاً متفاوت دارند اما هر دو زیر مجموعه طراحی UX و UI قرار میگیرند.
شاید این سوال برای شما پیش بیاید که طراحی UI چگونه است؟ طراحی UI در واقع به چیدمان گرافیکی تمام عناصر میگویند که کاربر با آنها در ارتباط است. این عناصر شامل تصاویر، اسلایدها، کادرهای ورود اطلاعات کاربر و غیره است.
طور کلی UI هر نوع عنصر بصری گفته میشود که با کابران در حال تعامل است. طراحان UI کسانی هستند که رنگهای مختلف عناصر را برای رابط کاربری انتخاب میکنند و راجع به طراحی خطوط تصمیم میگیرند.
UX یا تجربه کاربری به معنی نحوه تعامل کاربران با وب سایت و اپلیکیشن است. به طور مثال اینکه آیا کاربر در استفاده از اپلیکیشن یا وب سایت راحت است ؟ یا هنگام استفاده از آن سردرگم میشود؟ و آیا میتواند به راحتی از سایت یا اپلیکیشن استفاده کند یا خیر؟ همه ی این موارد جز وظایف طراح UX است.
طراحی UX دارای مراحل و روشهای مختلفی است که در ادامه به آنها اشاره میکنیم؛
طراحان UX باید از روشهای تحقیقاتی جدید استفاده کنند تا در نتیجه طرح آنها به روز و قابل ارائه باشد، از جمله روشهای تحقیقات میتوان به مشاهدات، نظرسنجی، گروههای متمرکز و تحلیلهای رقابتی و غیره اشاره کرد.
یکی از مهمترین مراحل طراحی تجربه کاربری تعریف محصول است که قبل از تولید یک محصول باید عملکرد آن تجزیه و تحلیل شود تا کاربرد آن به درستی درک شود. مرحله تعریف محصول تاثیر زیادی بر موفقیت محصول دارد که از جمله کارهایی که در مرحله تعریف محصول انجام میشود، میتوان به مصاحبه با سودمندان، پیشنهاد ارزش برای محصول و ایجاد یک طرح مفهومی اشاره کرد.
مرحله سوم، تجزیه و تحلیل اطلاعات جمع آوری شده است که در این مرحله نیازهای اصلی مشتری بررسی میشود و از این طریق نتیجه طراحی نیز بهتر خواهد بود. در این مرحله یک نمونه مخاطب فرضی انتخاب میشود تا بتوان رفتار کاربر اصلی را پیش بینی کرد.
چهارمین مرحله طراحی است، در این مرحله یک نمونه اولیه بر اساس دادههای مرحله قبل طراحی میشود که شامل طراحی سریع یا پیش طرح، ایجاد راهنمای بصری، ایجاد نمونههای اولیه و ایجاد جزئیات طراحی است.
هنگامی که نمونه های اولیه آماده میشوند، زمان ارزیابی توسط کاربران هدف فرا میرسد، نقاط ضعف و قدرت طرح مشخص میشود و در قسمت استفاده از محصول ،آزمایش آن به عنوان یک روش کم هزینه به اعتبارسنجی محصول کمک میکند.
در جلسات تست کاربر، اعتبارسنجی بر روی کاربران واقعی صورت میگیرد که آن هم با طی کردن مراحلی که شامل تهیه خاطرات کاربر، تجزیه و تحلیل سنجشها و دریافت بازخورد کاربران انجام میشود.
سئو سایت در واقع به معنی بهینهسازی موتور جستجوگر میباشد، هدف از بهینهسازی موتور جستجوگر ارائه خدمات بهتر و ایجاد بهترین تجربه ممکن برای کاربران است.
شما میتوانید برای دریافت اطعلات بیشتر و تخصصی تر به مقاله طراحی سایت و سئو مراجعه کنید.
در اینجا هم به ۳ مورد از عوامل موثر در سئو سایت اشاره میکنیم:
باید گفت که طراحی تجربه کاربری UX و طراحی رابط کاربری UI با هم تفاوتهایی دارند که در ادامه به آن اشاره میکنیم.
به طور کلی رابط کاربری جنبههای بصری و زیباییشناسی یک سایت و یا اپلیکیشن مربوط میشود. در واقع رابط کاربری مسئول جلب توجه کاربران و تعامل آنها با سایت است. اما تجربه کاربری همانطور که از نامش پیداست، تجربهای است که کاربران از کار با یک محصول احساس میکنند.
المانهای بصری که رابط کاربری با آنها سر و کار دارد شامل نوع تایپ و فونتها، انتخاب رنگها، نوارهای منو و حاشیه، کادرهای مربوط به فرم وغیره است.
در صورتی که تجربه کاربری به نحوه تعامل و تجربه با سایت میپردازد، با ذکر یک مثال به تفاوت UX و UI میپردازیم؛ اگر شما قصد ساخت یک ماکت را داشته باشید نحوه قرارگیری اجزای آن و ارتباط آنها با یکدیگر به عهده تجربه کاربری است حال بعد از اتمام این پروسه وارد مرحلهای میشوید که باید دکوراسیون و رنگ دیوارها و غیره را مشخص کنید که این فعالیت در زمینه سایت و اینترنت بر عهده رابط کاربری است.
پس با توجه به این مثال میتوان دریافت که روند مراحل و محل قرارگیری بخشهای اصلی محصول طراحی شده بر عهده UX و تجربه کاربری و مراحل مربوط به ظاهر،جنبههای زیبایی بصری آن مربوط به UI یا رابط کاربری میباشد.
رابط کاربری یا همان UI در واقع به قابل استفاده کردن یک سایت و یا اپلیکیشن و تعامل با آن گفته میشود. در گذشته نیز UI وجود داشت اما معنی آن با شکل کنونی اش فرق داشت و هدف UI ایجاد فضایی با قابلیت استفاده ی آسان برای کاربران است که طراح UI وظیفه ی گرافیکی وبسایت ها و اپلیکیشن ها را دارد و بر اساس آن المان های مختلف در صفحه قرار میگیرند.
همه ی المان ها و عناصر موجود در سایت، مانند کادر ها و فرم ها، دکمه های ارسال، ارائه خطاها و… را طراح UI طراحی و انتخاب میکند. باید گفت که وظیفه ی اصلی UI زیبایی یک وبسایت نیست بلکه هدف اصلی آن طراحی یک نرم افزاری است که کاربران بتوانند به راحتی از آن استفاده کنند و به هدفی که دارند برسند.
تجربه ی کاربری یا UX به معنای نحوه ی تعامل کاربر با یک محصول است و در دنیای طراحی دیجیتال به هرچیزی که بر تعامل کاربر با یک محصول دیجیتال تاثیر می گذارد،UX گفته میشود. تصور کنید که شما وارد فضای وب سایت شده اید، اینکه شما هنگام ورود به سایت یا اپلیکیشن چطور با آن ارتباط برقرار میکنید؟ یا اینکه آیا به راحتی با آن ارتباط برقرار میکنید یا خیر؟ از جمله وظایف UX میباشد و UX جوانب تعامل کاربر را با هر بخش در نظر می گیرد.
طراحی UX دارای جنبه های دیگری نیز میباشد که در ادامه به توضیح آن میپردازیم.
جنبه ی دوم طراحی UX به هدایت کاربر مرتبط است و این به این معنا است که چگونه باید کاربران را از صفحه ای به صفحه ی مورد نظر خود هدایت کنیم که در پشت طراحی هر وبسایتی چه اهدافی دنبال میشود؟و اینکه چگونه کاربران اهداف وب سایت را دنبال کنند؟ از دیگر اهداف طراحی UX میباشد.در واقع هدف کلی تجربه کاربری به مدیریت و هدایت کاربر از ورود به سایت تا لحظه ی آخر و خروج از سایت بر میگردد.