سوشال مدیا به مجموعهای از وبسایتها و اپلیکیشنهای آنلاین اطلاق میشود که به کاربران امکان ایجاد، به اشتراک گذاری، و تبادل محتوا و اطلاعات با دیگران را فراهم میکنند. این پلتفرمها بر اساس ارتباطات اجتماعی و تبادل اطلاعات ساخته شدهاند و به کاربران اجازه مدهند با دوستان، خانواده، یا افراد دیگر در سراسر جهان در ارتباط باشند.
برخی از نمونههای معروف سوشال مدیا عبارتند از:
فیسبوک (Facebook): یکی از بزرگترین شبکههای اجتماعی که به کاربران امکان ایجاد پروفایل شخصی، اشتراکگذاری عکس و ویدئو، ارسال پیام و برقراری ارتباط با دوستان و آشنایان را میدهد.
اینستاگرام (Instagram): یک پلتفرم به اشتراکگذاری عکس و ویدئو است که به ویژه توسط کاربران جوان مورد استفاده قرار میگیرد.
توییتر (Twitter): یک شبکه اجتماعی میکروبلاگینگ که به کاربران این امکان را میدهد که پیامهای کوتاهی (توییت) را با دنیا به اشتراک بگذارند.
لینکداین (LinkedIn): یک شبکه اجتماعی متمرکز بر حرفه و کسبوکار که به افراد اجازه میدهد رزومه حرفهای خود را به اشتراک بگذارند و با حرفهایهای دیگر در ارتباط باشند.
اسنپ چت(Snapchat): یک اپلیکیشن پیامرسان و به اشتراکگذاری تصاویر و ویدئوهای خودآپ مختص به موقعیت زمانی محدود.
تیکتاک (TikTok): یک پلتفرم به اشتراکگذاری ویدئوهای کوتاه و خلاقانه که بهویژه در میان جوانان محبوب است.
سوشال مدیا نه تنها به افراد امکان ارتباط دیگران با یکدیگر را میدهد بلکه به کسبوکارها نیز این امکان را میدهد تا بازاریابی دیجیتال، تبلیغات و ارتباط با مشتریان را در این فضاها انجام دهند. این پلتفرمها به برندها و کسبوکارها فرصتی فراهم میکنند تا با جمعآوری دادههای کاربران و بر اساس تحلیل آنها، استراتژیهای متناسب با نیازها را اجرا کنند.
صاحبان کسب و کار با اطلاع از اهمیت این شبکه های اینترنتی، تبلیغات گسترده ای را در آن شروع کرده و به دنبال تقویت برندشان هستند. در این فضاها کاربران به صورت آنلاین با برندتان تعامل ایجاد کرده و باعث دیده شدنتان خواهد شد. هوشمندانه است که با این سیل کاربر فعال در فضاهای مجازی از آن غافل نشد و آن را به عنوان ابزار تبلیغاتی تقویت کرد.
اگر میخواهید تبلیغات گسترده ای برای کسب و کارتان در این بستر داشته باشید، بهتر است اطلاعاتی در این زمینه داشته باشید. در این مقاله از آباد مطالبی درباره تعریف سوشال مدیا، انواع آن و چگونگی تولید محتوا میخوانید.
استفاده از سوشال مدیا در دهه های اخیر به طور چشمگیر در حال افزایش است و بر طبق آمارها از سال ۲۰۰۴ تا کنون به صورت تصاعدی نرخ رشد داشته است. از طرفی طبق گزارش های اعلام شده، محبوب ترین کانال های ارتباطی در دنیای امروز شبکه های اجتماعی اعلام شده است. سوشال مدیا در واقع به پلتفرم یا فضای آنلاین برای برقراری ارتباط کاربران با یکدیگر، تولید محتوای اختصاصی و اشتراک گذاری آن مطالب در صفحات وب یا موبایل گفته میشود.
یکی از مهم ترین دلیل افزایش استفاده از شبکه های مجازی، ارتقای موبایل ها است. هر سال برندهای مختلف موبایل آپدیت ها و فناوری های جدیدی به اسمارت فون ها می افزایند که کاربری راحت تری را برای استفاده در طولانی مدت ارائه میکند.
رسانه اجتماعی یا سوشال مدیا در دسته های مختلفی طبقه بندی میشوند. این دسته ها شامل: محتوا، قابلیت و عملکرد، تکنولوژی و دیگر موارد است. ۱۰ مورد از رسانه های اجتماعی شامل موارد زیر است:
ـ شبکه های اجتماعی
ـ شبکه ی اشتراک گذاری رسانه
ـ کانال ها و گروه های بحث و تبادل نظر
ـ شبکه نقد و انتقاد مشتریان
ـ شبکه های انتشار و وبلاگ نویسی
شاید در گذشته با یک محتوای بسیار سطحی و دم دستی میشد توجه ها را جلب کرد و از آن استفاده هایی برد، اما با وجود پلتفرم های مختلف و شیوه های جدید بازاریابی و تبلیغ، ساخت محتوا برای این فضاها بسیار با اهمیت و تخصصی شده است. رسانه های اجتماعی تأثیرات مختلفی را بر تبلیغات میگذارد، در ادامه به معرفی آن میپردازیم.
سوشال مدیا به عنوان یک ابزار قدرتمند در تبلیغات دیجیتال و بازاریابی در دنیای امروز اثرگذاری بسیار زیادی دارد. تأثیرات سوشال مدیا در تبلیغات به شرح زیر است:
افزایش ناشناختگی برند (Brand Awareness): از طریق ایجاد محتوای جذاب و به اشتراکگذاری آن در شبکههای اجتماعی، برندها میتوانند ناشناختگی خود را افزایش دهند. این امر باعث ایجاد شناخت بیشتر در میان مخاطبان و تبدیل آنان به مشتریان پتانسیل میشود.
ارتباط مستقیم با مخاطبان: سوشال مدیا به برندها امکان برقراری ارتباط مستقیم با مشتریان و مخاطبان را میدهد. نظرات، نظرسنجیها، و بازخوردهای مستقیم از طریق این پلتفرمها جمعآوری میشوند که این امر به بهبود کیفیت محصولات و خدمات کمک میکند.
تبلیغات هدفمند: با جمعآوری دادههای کاربران از فعالیتهایشان در سوشال مدیا، تبلیغات هدفمند و متناسب با سلیقهها و نیازهای هر فرد ارائه میشود. این امکان بازدهی تبلیغات را افزایش میدهد.
ایجاد محتوای ویرال: محتوای جذاب و خلاق در سوشال مدیا امکان انتشار ویروسی (ویرال) را دارد، به این معنا که مخاطبان بهصورت خودبخود محتوا را با دیگران به اشتراک میگذارند. این امر باعث افزایش دسترسی به تعداد بیشتری از مخاطبان میشود.
افزایش ترافیک و فروش آنلاین: سوشال مدیا به برندها کمک میکند تا ترافیک و بازدید به سایت یا فروشگاه آنلاین خود افزایش یابد. از طریق پیوندها و تبلیغات مستقیم در سوشال مدیا، مشتریان به سرعت به صفحات مرتبط هدایت میشوند.
تأثیرگذاری در تصمیمگیری مشتریان: نظرات و تجربیات مشتریان که در سوشال مدیا به اشتراک گذاشته میشوند، تأثیر بسزایی در تصمیمگیری مشتریان دارد. مخاطبان به نظرات همترازان خود اهمیت میدهند و این نظرات میتوانند تصمیمات خرید آنان را تحت تأثیر قرار دهند.
بهطور کلی، سوشال مدیا به عنوان یک ابزار تبلیغاتی نهتنها امکان ایجاد ارتباط نزدیکتر با مخاطبان را فراهم میکند بلکه از اطلاعات جمعآوری شده نیز برای بهبود استراتژیهای تبلیغاتی استفاده میشود.
ـ تبدیل مشتریان بالقوه به مشتریان بالفعل؛
ـ افزایش نرخ ورودی بازدید از سایت؛
ـ معرفی محصول به شیوه های خلاقانه و جذاب؛
ـ تمایز از رقبا برای به دست گرفتن بازار؛
ـ افزایش فروش با کمک بازاریابی تعاملی؛
ـ افزایش تعامل بین کاربران با برند؛
ـ ایجاد انگیزه در کاربر برای استفاده از محصول یا خدمات؛
امروزه افراد زیادی در شبکه های اجتماعی به دنبال کسب درآمد هستند و از آن طرف نیز صاحبان کسب و کار برنامه های زیادی برای تبلیغات در شبکه های اجتماعی هستند، اما واقعا چرا باید از اینستاگرام برای تبلیغات استفاده کنیم؟ در ادامه مزیت های شبکه های اجتماعی در تبلیغات را معرفی میکنیم:
ـ کاربری آسان و کم هزینه بودن
ـ دامنه تبلیغاتی وسیع و گسترده
ـ چند رسانه ای بودن شبکه های اجتماعی
ـ امکان تعامل مشتریان با هم در شبکه های اجتماعی
ـ تبلیغات رایگان
برای تبلیغ در اینستاگرام شما می توانید از روش های مختلفی استفاده کنید که در اینجا ۲مدل از پر استفاده ترین تبلیغات دراینستاگرام را معرفی میکنیم:
در این سبک از تبلیغات ما از افرادی در اینستاگرام استفاده میکنیم که شناخته شده اند و مخاطب های زیادی آن هارا دنبال میکنند. این افراد پرسونال برندینگ قوی ایجاد کرده اند و می توانند در شناخته شدن یک برند تاثیر گزار باشند.
اینستاگرام، تلگرام، ایتا، واتساپ، سروش جزو برنامه ها و پلتفرم های رایگان برای برقراری ارتباط و تعامل کاربران با هم است. در گذشته بیلبوردها و تبلیغات تلویزیونی از اهمیت زیادی برخوردار بودند. حال در سالهای اخیر با شکل گیری شبکه های اجتماعی استفاده از تبلیغات در شبکه های اجتماعی بشدت بالا رفته است، چون هزینه و تعرفه آن نسبت به تبلیغات محیطی بسیار پایین است. هزینه و تعرفه برای افزایش بازدید و دنبال کنندگان و در نهایت فروش بالا به عوامل مختلفی بستگی دارد، از جمله:
ـ کانال مورد استفاده برای تبلیغات
ـ نوع محتوا (ویدیویی، عکس نوشته، استوری موشن)
ـ مدت زمان تبلیغات
ـ نوع کانال انتخابی برای تبلیغات
ـ پک مورد استفاده برای بهبود بخشی به سوشال مدیا
اگر بخواهید این ابزار تبلیغاتی را به عنوان یک صاحب کسب و کار نادیده بگیرید، پس بخشی از مخاطبین هدف خود را از دست داده اید و به طور کامل و اصولی برندتان معروف نخواهد شد. خدمات سوشال برای دو دسته افراد وجود دارد، افرادی با کسب و کارهایی در شبکه های اجتماعی فعالیت میکنند و افرادی که در این شبکه ها تبلیغ میدهند. آژانس تبلیغاتی آباد در این زمینه به این دو افراد خدماتی را ارائه میدهد، از جمله:
ـ سناریونویسی استوری و پست؛
ـ تدوین تقویم محتوایی؛
ـ طراحی بنر تبلیغاتی؛
ـ استراتژی محتوا؛
ـ مدیریت محتوا و پیج؛
ـ آنالیز پیج و ارتقا بخشی؛
ـ افزایش فالوور و بازدید.وشال مدیا| طراحی سایت| خدمات سئو| برگزاری سمینار| چاپ و بسته بندی| موشن گرافی| تیزر و رپرتاژ | دیجیتال مارکتینگ| برگزاری رویداد| غرفه سازی نمایشگاهی| تبلیغ آنلاین| هدایای تبلیغاتی | کمپین تبلیغاتی| فضای مجازی |