تدوین برنامه بازاریابی در قم

تدوین برنامه بازاریابی

برای شروع بازاریابی و فروش محصولات داشتن یک استراتژی و برنامه بازاریابی اولین گام از مراحل فروش است. تدوین برنامه بازاریابی باید به صورت اصولی انجام شود تا منجر به فروش شود. در تدوین برنامه بازارایابی شناخت و تحلیل مشتریان، ابتکارات تجاری، شناسایی نقاط ضعف و قوت، بودجه، کانال های بازاریابی، پیش بینی های مالی، استراتژی های بازار، تحلیل رقبا، خلاصه کسب و کار و … اجزای اصلی مستند و تدوین برنامه بازاریابی است.

تدوین برنامه بازاریابی

برنامه بازاریابی در واقع پلن و روشی است که هر کسب و کاری به اهداف تجاری خود دست پیدا کند که برای تدوین برنامه بازاریابی شما باید مراحل مشخصی را طی کنید تا بتوانید تدوین برنامه بازاریابی را به نحو احسنت انجام دهید:

  • مرحله اول خلاصه نویسی از موارد اجرایی است، یعنی در این بخش شما باید هر مرحله از این برنامه را خلاصه نویسی کنید.
  • بخش دوم تعیین جامعه هدف یا همان مشتریان هدف است در این بخش مشتریانی که مورد هدف شما هستند مشخص خواهد شد، مثلاً اطلاعاتی راجع به جنسیت و سن مشتریان، ویژگی‌های روانشناختی مثل سلیقه و گرایش آنها و توقع و نیازهای آنها راجع به محصولات را مشخص خواهد کرد.
  • بخش سوم خلاقیت در پیشنهادات فروش است، داشتن پیشنهاد فروش منحصر به فرد شما را از رقیبانتان متمایز میکند و از اهمیت بسزایی برخوردار است.
  • بخش چهارم راهبردهای قیمت گذاری و موقعیت است یعنی قیمت گذاری محصولات باید مرتبط و معقول بوده و در نظر مشتریان منطقی باشد و همچنین تعیین موقعیت مکانی نیز از اهمیت زیادی برخوردار است.
  • بخش پنجم برنامه پخش محصولات است که یعنی نحوه خرید مشتری از شما چگونه خواهد بود و یافتن این موضوع که ترجیح مشتری برای خرید از شما چه روشی است و شما باید با فهمیدن این سوالات در نهایت باید به مشتری برسید.
  • ششم ارائه پیشنهادات متداول از سوی شماست شما می‌توانید با ارائه پیشنهادهای فروش متفاوت مانند استفاده آزمایشی رایگان، ارائه پکیج خدمات، ضمانت بازگشت وجه و… خود را از سایر رقبا جدا کنید و موجب جذب هرچه بیشتر مشتریان شوید.
  • مورد هفتم تامین موارد تبلیغاتی از جمله بروشور، وب سایت، کارت ویزیت و…است.
  • مورد هشتم داشتن راهبردهای بازاریابی آنلاین است، به دلیل این امر که امروزه استفاده از اینترنت گسترش یافته و هر شرکت موفقی نیازمند استراتژی بازاریابی آنلاین میباشد.

با رعایت موارد بالا میتوانید تدوین برنامه بازاریابی خودتان را به نحو اجسنت انجام داده و از بازار سهم کسب وکار خود را کسب کنید.

برنامه بازاریابی یا مارکتینگ پلن چیست؟

برنامه بازاریابی یا همان مارکتینگ پلن در واقع راهبرد و روش‌های یک شرکت جهت بازاریابی محصولات خود به مشتریان در یک دوره زمانی مشخص است و در این برنامه جامعه هدف، فعالیت‌های تبلیغاتی و اهدافی که در اثربخشی برنامه‌های بازاریابی موثر هستند، مشخص می‌شود. در این برنامه برای اجرای همه استراتژی‌ها باید مداومت داشت تا در طی بازه تعیین شده مشخص شود که کدام برنامه تاثیر بیشتری در این طرح داشته است.

در واقع بازاریابی به همه اقداماتی میگویند که یک شرکت برای جذب هرچه بیشتر مشتریان انجام میدهد و  هدف از بازاریابی در واقع نشان دادن ارزش یک شرکت به مشتریان ثابت آن است که از طریق تولید محتوا و انجام تبلیغات با هدف نمایش ارزش محصولات در بلند مدت انجام میشود.

هدف نهایی همه این برنامه‌ها افزایش مشتریان و به دنبال آن افزایش فروش است که در ابتدای طرح بازاریابی شما باید توجه داشته باشید که چه کسی هستید و چه خدماتی را به چه کسانی ارائه میدهید تا این برنامه اصولی و موثر پیش برود.

اهمیت یک طرح یا برنامه بازاریابی

هدف اصلی برنامه‌های بازاریابی، فروش بهتر و راحت‌تر محصولات یک شرکت است و این برنامه باید اصولی و بر اساس یک سری پرسش و پاسخ پیش برود تا بازدهی این تبلیغات افزایش یافته و هزینه‌های بازاریابی کاهش یابد. برنامه‌های بازاریابی مزایای بسیاری دارد که به مهمترین آنها در زیر اشاره خواهیم کرد:

  • اولین و مهمترین هدف آن افزایش فروش شرکت و افزایش درآمد آن است، چرا که یک برنامه بازاریابی درست و اصولی هزینه‌های بازاریابی را کاهش میدهد و باعث جذب مشتریان جدید و حفظ مشتریان قدیمی خواهد شد.
  • مزیت بعدی ایجاد انگیزه به پرسنل شرکت است چرا که آنها در جهت یک هدف معین حرکت میکنند و اگر به این هدف برسند، انگیزه بیشتری خواهند گرفت، همچنین دستیابی به هدف معین با وجود نقشه راه راحت‌تر خواهد بود.

این طرح به شما کمک میکند که یک برنامه درست و دقیق را بنویسید چرا که برنامه بازاریابی برای مشتریان است و فکر کردن به مشتریان باعث خواهد شد که به محصولات شرکت نیز فکر کنید. وجود برنامه بازاریابی باعث میشود ما اولویت بندی کنیم به مسائل مهم‌تر بپردازیم تا زودتر به نتیجه مطلوب برسیم.

اجزای تشکیل دهنده یک طرح یا برنامه بازاریابی

 اجزای تشکیل دهنده برنامه‌های بازاریابی ۸ جزء اصلی است که به تفکیک در زیر به شرح آنها میپردازیم:

  1. تعیین بازار هدف : یعنی باید بدانیم در کدام قسمت بازار رقبای کمتری وجود دارد و میتوان روی آن مانور بیشتری داد. همچنین یافتن نیاز جامعه هدف نیز اهمیت زیادی دارد.
  2. شرح محصول: این مورد به این معناست که باید تحقیق کرد که نیاز بازار چیست و در حال حاضر چه محصولی پر استفاده‌تر است.
  3. رقابت : این مورد بدان معناست که دریابید تفاوت شما با سایر رقبا چیست و تمایز برند شما با سایر رقیبان در چه چیزی است.
  4. مورد بعد پرسش این سوال است که ماموریت شما در بازار چگونه است. سوالات متداول در این زمینه این است که محصول را به چه کسی میفروشید و محصول فروش شما چیست و پیشنهاد متمایز شما به مشتریان چه چیزی است.
  5. راهکارهای بازاریابی : این مورد به معنای مشخص کردن راه‌های بازاریابی محصول است.
  6. قیمت گذاری و تعیین جایگاه برنده.
  7. میزان بودجه: وجود بودجه قسمت مهمی از اجزای بازاریابی است.
  8. مورد بعدی که از اهمیت زیادی برخوردار است اهداف بازاریابی است، یعنی میزان مد نظر فروش و تعداد مشتریان را برای خود تعیین کنید.
  9. مورد آخری که وجود دارد تحلیل و کنترل نتایج است و این موضوع یعنی تحقیق راجع به اینکه کدام راهبرد بیشتر برای برنامه بازاریابی اثر کرده است.

اهداف برنامه بازاریابی

اهداف برنامه بازاریابی برای بهبود و گسترش کسب و کار بسیار مهم هستند و شما قبل از تدوین برنامه بازاریابی کسب و کار خودتان به این اهداف فکر کنید. این اهداف بسیارند اما در اینجا قصد داریم به مهم‌ترین آنها اشاره کنیم:

  • اولین هدف افزایش آگاهی از برند است یعنی شرکت باید هویت شخصیت برند را مشخص کند و آن را در میان جامعه هدف بشناساند. افزایش آگاهی جامعه هدف از برند مورد نظر، موجب بازگشت مشتری و خرید دوباره آن میشود.
  • هدف دوم جذب مشتری جدید است، با تحقیق بیشتر شرکت میتواند بفهمد که روی چه کسانی میتواند مانور بدهد و آنها را تبدیل به مشتری کند که از این طریق فروش آن بیشتر میشود.
  • هدف سوم این که یکی از اهداف برنامه بازاریابی به پیشگام شدن شما در عرصه مورد نظر کمک خواهد کرد. شرکت میتواند با تولید و به اشتراک گذاری محتوای با کیفیت موجب پیشگام شدن در آن صنعت شده و از این طریق مشتریان بیشتری را جذب کند.
  • هدف چهارم افزایش ارزش مشتری است، اگر نحوه برنامه بازاریابی به گونه‌ای باشد که مشتری باور کند محصولات و خدمات شما ارزشمند است باز هم به سوی شما باز خواهد گشت.
  • هدف بعدی برنامه بازاریابی بهبود سئو و حضور پررنگ در شبکه‌های اجتماعی است، با وجود پررنگ شدن فضای دیجیتال دو هدف مهم برنامه بازاریابی، پیشگام شدن در زمینه دیجیتال است.
  • و مورد آخر که نتیجه دو مورد قبل است افزایش تعداد مشتریانی است که از طریق سایت بازدید کرده و از آن طریق خرید میکنند.

۵ مزیت برنامه بازاریابی

مزایای برنامه بازاریابی باعث هر چه همانگ تر شدن اهداف با برنامه ی تدوین شده است و  اینکه مزایای برنامه بازاریابی بسیار است که ما در اینجا سعی میکنیم به مهم‌ترین آنها اشاره کنیم:

  1. مزیت اول ایجاد تمرکز در کسب و کار است، برنامه بازاریابی در واقع استراتژی اجرای راهبردهای بازاریابی است یعنی اینکه طی این برنامه همه چیز با دقت مورد بررسی قرار گرفته و اطمینان می‌دهد که همه برنامه‌ها به درستی در حال اجرا هستند.
  2. مزیت دوم برنامه‌ریزی و مدیریت منابع است، در ابتدای مشاغل، معمولا صاحبان کسب و کارها برنامه مشخصی برای بازاریابی ندارند چرا که این امر نیازمند بودجه و مشاور است، داشتن یک برنامه بازاریابی مناسب به افراد و کسب و کارها کمک میکند تا برای هر یک از فعالیت‌های خود برنامه مناسبی را در نظر بگیرند و بودجه لازم را برای این کار اختصاص دهند که بهتر است برای این کار از متخصصان کمک بگیرند.
  3. مزیت بعدی ایجاد شفافیت است یعنی برنامه بازاریابی به شما کمک میکند تا هدف‌های خود را به اهداف کوچک قابل اندازه‌گیری تقسیم کنید و راحت‌تر به آنها برسید.
  4. مزیت چهارم ثبات عملکرد است، بیشتر مشاغلی که دارای برنامه بازاریابی نیستند به صورت پراکنده به این موضوع میپردازند و در نتیجه فروش آنها به اندازه کسب و کارهایی که دارای برنامه مشخصی هستند نخواهد بود.
  5. و مزیت آخر نیز وضوح دیگر برنامه‌ها است، کسب و کارهایی موفق هستند که افراد مشغول در آن دارای وظیفه مشخصی هستند به این ترتیب هر کس وظیفه خود را میداند و در جهت مناسبی حرکت میکند و به این ترتیب کسب و کار زودتر به موفقیت خواهد رسید.

برای تدوین برنامه بازاریابی چه مواردی را باید مد نظر قرار دهیم؟

جهت تدوین برنامه بازاریابی موارد بسیاری را باید مد نظر قرار داد تا به بهترین شکل ممکن بتوانیم برنامه بازاریابی خودتان را تدوین کنید:

  • به جزئیات تجارت دقت کنید که یعنی وضعیت تجارت فعلی شرکت چگونه است و شرکت چه کالاهایی را برای فروش ارائه میدهد.
  • تفکر به افزایش جذب مشتری و این موضوع بدان معناست که شرکت باید چه کارهایی را در نظر داشته باشد تا مورد استقبال بیشتری از جانب مشتریان قرار بگیرد.
  • بازار هدف شما را چه کسانی تشکیل میدهند و جواب این سوال را میتوان با توجه به محصول پاسخ داد.
  • مورد بعدی این است که اهداف شرکت در طول زمان برنامه‌ریزی چیست و این اهداف میتوانند کمی باشند تا بتوان آنها را دسته‌بندی کرد و از طریق آنها به هدف نهایی رسید.
  • تشخیص این موضوع که کدام تاکتیک‌ها و استراتژی‌ها برای رسیدن به بازار و جامعه هدف بهتر جوابگو هستند که این امر توسط شناخت جامعه هدف امکان‌پذیر است.
  • مورد نهایی نیز به هزینه بازاریابی برمیگردد یعنی اینکه برای بازاریابی موثر هزینه مشخصی را در نظر گرفت که شرکت بتواند از عهده تامین آن بر بیاید.

ساختار برنامه بازاریابی

 برنامه بازاریابی باید دارای یک ساختار منسجم باشد تا بتوان به اهداف مورد نیاز دست پیداکرد و اول از همه اهداف بازاریابی است که این اهداف باید مرحله‌ای و دست یافتنی باشند تا بتوانند شرکت را به هدف کلی برسانند. موقعیت یابی بازار فعلی هم از اهمیت زیادی برخوردار است و این بدان معناست که باید شرکت تشخیص دهد نیاز فعلی بازار چیست و وضعیت فعلی سازمان در این بازار کجاست. تحقیقات بازار  هم بسیار مهم هست و تحقیقات راجع به اینکه روند فعلی بازار چیست و نیاز مشتری در این بازار کدام است‌.

موضوع بعدی طرح کلی بازار هدف است یعنی اینکه جامعه هدف شرکت چه کسی است. فعالیت‌های بازاریابی را میتوان از مواردی نام برد که در ساختار برنامه بازاریابی از اهمیت بالایی برخوردار میباشد که شرکت باید لیستی داشته باشد که در آن اقدامات مربوط به اهداف بازاریابی تعیین شده باشد. از موارد مهم دیگر میتوان به گسترش راهبردهای بازاریابی اشاره کرد که بتوان در آینده از آنها استفاده کرد و برای بازاریابی نیز باید بودجه ای در نظر گرفته شود و بر عملکرد استراتژی‌های بازاریابی نظارت کرد یعنی باید دید که استراتژی‌های  درحال استفاده کاربردی هستند یا باید در آنها تجدید نظر کرد.

در طرح ۵۰۰ میلیون اعتبار تبلیغاتی آباد شما می‌توانید از این بخش هم برخوردار باشید که برنامه بازاریابی خود را با توجه به اهداف کسب و کار خود داشته باشید تا بتوانید چشم انداز مشخصی از کسب و کار خود مشاهده کنید و این طرح برای شما می‌تواند فرصت منسابی باشد تا جهشی بزرگ در کسب و کار خود رقم بزنید.